Dag 2

Dag twee, 25 mei 2012
Kedichem – Antwerpen
123 km

Na een iets te korte nacht kreeg ik een heerlijk ontbijt bij de B&B en een lunch pakketje mee voor onderweg. Weer heerlijke wind mee, zeker op de dijk in de richting van Gorinchem. In Sleeuwijk kwam ik toevallig langs een winkelcentrum waar ik nog snel een paar boodschappen kon doen, de sleutels van het B&B met aangetekende post kon terugsturen en mijn zonnebril laten repareren… Dat laatste was wel geweldig, de mensen waren er een half uur mee bezig en wensten me daarna een ‘goede reis’!

Van Sleeuwijk naar Raamsdonksveer was zwaar… Continu een zware zijwind met windstoten, langs de snelweg. In Raamsdonksveer kwam een auto plotseling langzamer naast me rijden met een hand uit het raam schreeuwend : goede reis… De gele vlag van Santiago wordt duidelijk door een aantal mensen herkend.

In Prinsenbeek een korte tussenstop bij Marieke, waar het nodige vocht werd bijgetankt. Na ook hier te zijn uitgezwaaid, ging de tocht verder naar Antwerpen. Het plan was om onderweg te gaan stempelen bij het klooster van Zundert. Helaas was dit klooster in verbouwing en was niemand bereikbaar…
De wind maakte de tocht echt zwaar en lang. Uiteindelijk bereikte ik pas om 20:00 uur Antwerpen, waar ik wel redelijk snel mijn hotel had gevonden.
Na het inchecken bleek men zich de afspraak niet zo goed te kunnen herinneren dat mijn fiets binnen kon staan. Na wat aandringen bleek het wel mogelijk, maar dan moest ik wel zelf mijn fiets naar de kelder tillen via een klein smal wenteltrapje… Na 120km fietsen was dat vervelend, maar vooruit. Mijn kamer bevond zich op de derde etage, maar gelukkig was er een lift.
Volgens mij is het echter niet de bedoeling dat je deze lift naar beneden laat komen, want zodra ik dat deed, sloeg hij over op ‘buiten gebruik’… Wat uiteindelijk resulteerde in het feit dat ik 3x alle trappen op en af kon lopen om al mijn bagage boven te krijgen.
Hotel Billiard Palace deed zo zijn naam wel eer aan…
Maar enfin, ik had Antwerpen gehaald, de kamer gekregen, mijn spullen op de kamer, tijd om even bij te komen… Eerst maar een douche.
Nu heb je diverse soorten douches, bijvoorbeeld waterbesparende douches, hele grote douches, kleine handdouches, douches met harde straal of juist met zachte straal…
Nou dit was ook een speciaal item… Achter deze douche zat een ENORME druk. Dat moet namelijk wel, aangezien 90% van het water al door de doucheslang en de zijkant van de douche naar buiten kwam en ik toch nog nat werd op de gebruikelijke wijze…
Of de kamer een verwarming had weet ik niet meer, maar met een temperatuur binnen van 29 graden leek me het ook niet nodig dit verder uit te zoeken.
Het biljarten bleek grotendeels snooker en na een paar potjes pool hield ik het voor gezien en probeerde te gaan slapen. Het kussen was echter van zo’n mooie kwaliteit dat ik blij was dat ik mijn camping kussen op mijn kamer had! Gelukkig waren er geen muggen op de kamer, ik denk dat die gevlucht waren van de herrie die alle buren maakten….
Mooie naam voor een hotel, dat zeker wel !

5 thoughts on “Dag 2

 1. Hallo Dirk Jan,

  Lees elke dag even je blog, maar zie dat je de laatste dagen geen mogelijkheid hebt gehad om je blog bij te werken.
  Hoop dat de reis voorspoedig gaat.

  Mvg

  Wim Scheeres

 2. Hoi DJ,

  Al in het Franse land? Rob nog gezien? Rijd wijn beter als bier? Ben je er al bijna?

  Genoeg vragen voor blog 3 lijkt mij.

  Grtjs,

  Herman

 3. Hai Dirkjan, inmmiddels wel wat verder afgezakt naar het zuiden denk ik.
  Ja de pelgrim maakt welwat mee onderweg. Heb je het nog droog gehouden?
  Erg leuk om je zo te volgen
  Veel sterkte Oom Dick, tante Reiny

Leave a Reply