Dag 3

26 mei 2012
Antwerpen – Beitem, 117km

Na een korte en onrustige nacht in Biliard Palace te Antwerpen, gaat de tocht vandaag naar de stad Beitem, vlakbij Roeselare op 20km van de Franse grens, alwaar een oud-collega van mij Rob Jongens tegenwoordig woont.
Eerst proberen mijn eerste echte stempel onderweg te krijgen!
Na wat rond te hebben gefietst door Antwerpen (mooie stad!), kwam ik uit bij de grote katedraal, waar ik mijn fiets maar even parkeerde en met mijn stuurtas in de hand de kerk in ging.
Bij de ingang van de kerk zat een chagerijnige vrouw, entree kaartjes te verkopen met een lang en verveeld gezicht. Toen ik aan de beurt kwam om een stempeltje te vragen, fleurde ze ineens helemaal op en veranderde het gezicht in een grote glimlach, waarbij ze gelijk te begon te vertellen dat zij die tocht ook al jaren wil maken.
Vervolgens naar de grote Sint Anna tunnel onder de Schelde, speciaal voor voetgangers en fietsers. Voor fietsers gaat er een lift naar beneden. Ik sta hier met vier andere fietsers, die me vragend aan kijken. Een persoon vroeg waar ik naar toe ga. Toen ik antwoordde Santiago de Compostela keken drie personen me aan alsof ik gek was en de vierde (degene die me de vraag stelde) vertelde vervolgens vrolijk dat hij vorig jaar vanuit Antwerpen naar Iran was gefietst…
Na even leuk gesproken te hebben werd het tijd om echt te gaan fietsen. De wind stond zeer goed, namelijk een oost-noord-oosten wind. De eerste 2 uur had ik een gemiddelde van bijna 23km per uur, wat voor mij heel snel is. Tussende middag ben ik al bij Gent. Via het zuiden van Gent vervolg ik mijn tocht voortzet via Deinze en Sint-Eloois Winkel naar Beitem. Aankomst reeds om 17:00 uur. Na wat gezellig bijpraten, een heerlijke bbq en een paar biertjes lukt het slapen prima. Morgen gaan we naar Frankrijk en zijn we op de helft!
Dan heb ik namelijk al twee van de vier landen gehad, het schiet dus al op…

Leave a Reply