Dag 4

Dag 4
27 mei 2012
Beitem – Brunemont (Fr) 102km

Na heerlijk geslapen te hebben, gaat de tocht verder naar het volgende land, het land van de wijn, kaas, knoflook en Asterix en Obelix…. Gezien de windrichting heb ik besloten om de route enigszins aan te passen en Tournai (Doornik) te vervangen door Lille (Rijssel).

Om ongeveer 10:15 vertrek ik bij Rob, op weg naar Lille. De wind is redelijk gaan liggen vandaag en het is heerlijk fietsweer met ongeveer 30 graden.
Over een prachtig fietspad (genaamd de bedevaartsroute) fiets ik van Beitem tot vlakbij de Franse grens. Een enkele Jakobsschelp geeft aan dat hier ook echte routes doorheen lopen, maar die zijn wel lastig te volgen zonder routebeschrijving. Na korte tijd passeer ik de grens. En traditie getrouw is, net als eerder bij de Nederlands/Belgische grens, ook hier het bordje “France” gestolen (of verwijderd?). Dus maar een foto bij de gemeente grens dan… Bij een redelijk grote kerk zie ik veel mensen buiten staan en vraag de goede weg naar het centrum van Lille. Uiteindelijk blijk ik toch nog iets van het snelle franse gebrabbel te kunnen maken (maar nog meer van de bijgaande gebaren). Voordat ik weg kan, willen er eerst een paar mensen met mij en mijn fiets op de foto (voor op face-boek)…
Na enige tijd vind ik de grote kathedraal en ga naar binnen. Een prachtige kerk, maar compleet verlaten… Na hier enkele minuten rondgehangen te hebben, geef ik het op en fiets maar weer verder. De tocht gaat verder via Douai en daarna in de richting van Cambrai. Dit laatste blijkt echter wel een stukje te ver voor vandaag te worden, dus in de buurt van Douai begin ik te zoeken naar ten eerste eten (alles lijkt dicht te zijn ivm eerste pinksterdag) en een camping…
Ik vind een klein turks winkeltje waar ik wat proviant opsla, vind vervolgens ook nog een Subway waar ik een grote Sandwich bestel en vervolg mijn zoektocht naar een camping.
De kilometers begon ik nu wel te voelen van deze dag en op het eind kwamen de eerste heuveltjes. Normaal gesproken lukken die wel, maar met alle bagage en 100km in de benen was dat even flink doorbijten…
Maar eindelijk, rond 20:00 uur vind ik er eindelijk een in Brunemont. Overigens krioelt het hier van de Nederlanders! De heuse wereldtop van canicross blijkt hier te verblijven… (http://www.canicrossnederland.nl/) Iets waar ik nog nooit van had gehoord, maar de mensen lijken wel serieus met hun sport bezig te zijn. Ik besluit die avond even bij hen te gaan zitten en een praatje te maken met een glaasje wijn…

1 thought on “Dag 4

Leave a Reply