Dag 7

Dag 7
30 mei 2012
Avilly – Breacon, 55km

Na een heerlijke nacht geslapen te hebben bij mensen in de tuin te Avilly, begint deze dag met de zoektocht naar een nieuwe oplader voor mijn tablet.
Helaas blijkt deze niet eenvoudig te vinden in een winkel…
Internet blijft dus beperkt tot de internet cafe’s.
Na deze zoektocht, vertrek ik pas rond 13:00 uur uit Avilly in de richting van Parijs. Echter ik was gewaarschuwd dat dit wellicht nagenoeg onmogelijk zou zijn met de fiets vanuit het noorden, dus mijn backup plan was om door te fietsen naar Chartres en desnoods daarna met de trein nog naar Parijs te gaan. Overigens is het wel leuk dat in de Frankrijk steeds meer fietspaden worden aangelegd! Ze zijn ook erg goed herkenbaar, namelijk: ze liggen naast een grote weg en ter verduidelijking zijn ze vol gegooid met glasscherven… Kan niet missen dus! Het is een wonder dat ik niet lek gereden heb.
Enfin, onderweg naar Parijs bleek de waarschuwing in het geheel niet ongefundeerd… De wegen waren zo druk en ook nog zonder fietspaden, dat ik delen naast de weg heb gelopen in de berm (en dat is zwaar met een vol beladen fiets!) om uiteindelijk weer op rustigere wegen te komen. Ik vervolg mijn tocht in de richting van Chartres, maar kom een paar gruwelijke cols tegen… Er was een specifieke col, waar ik uiteraard al niet meer fietste maar begon te lopen, maar dat het gewoon zo stijl was dat het bijna niet te doen was om mijn fiets naar boven te blijven duwen…
Dat belooft nog wat voor later deze reis.
Na 55km houd ik het voor gezien en vind een camping -net- voordat er een stortbui los barst.. Kosten 4 euro voor de nacht, met een prachtige plaats…
Ik verwen mezelf met een maaltijd in het restaurant in het stadje, waar ik een ‘disgusting portugaise’ bestel (eigenlijk degustation, maar dat betekent in het frans hetzelfde natuurlijk), wat verbazingwekkend goed smaakt.

In de stromende regen loop ik terug naar de camping, hopend op een droge volgende dag.

Leave a Reply