Dag 8

Dag 8
31 mei 2012
Breacon – Chartres, 135km

De dag begon heerlijk droog, hoewel mijn tent een flinke droogbeurt nodig had. Daarna was het fietsen naar Chartres, een prachtige rit! Gelukkig stond er niet veel wind en bleef het overwegend droog.
Nu houdt Frankrijk er een rare gewoonte op na bij het aanleggen van de wegen… Ik zit zelf nog in dubio wat precies het idee ervan is.
Zou het zijn dat met de aanleg van elke weg rekening wordt gehouden met een mogelijke bergrit voor de Tour de France?
Of is het dat de Fransen een kale heuvel gewoon te lelijk vinden en er daarom liever een weg overheen leggen?
In elk geval, de Fransen zijn erg efficient in het aanleggen van wegen over de heuvels, minimaal aantal wegen over maximaal aantal heuvels!
Onderweg naar Charters rijd ik door prachtig uitgestrekte velden en je merkt met elke paar extra kilometer dat je verder van de drukte van Parijs raakt. Op ongeveer 25-30km afstand steek ik een drukke weg over en zie ik voor het eerst in de verte de grote torens van de kathedraal van Chartres liggen. Daarna zie ik ze niet meer tot ongeveer 5km voordat ik de stad bereik. Nu leidt de route mij de stad in tot de kathedraal…
Hier had ik dus toch even moeten afwijken van de route. Op dit moment had ik 110km in de benen zitten en de kathedraal van Chartres ligt op een grote heuvel in de stad. Enfin ik probeer mezelf omhoog te werken met mijn fiets, waarbij ik na korte tijd lopend verder ga, maar met geweld mijn fiets de stijle helling op probeer te duwen. Onderhand valt een van mijn bidons van mijn fiets, rolt een afvoerput in en vanaf dat moment is de lol er voor mij even af. Ik vind de kathedraal (uiteraard) en zoek het vervolg van de route dat me naar de camping moet leiden. Dit blijkt niet zo eenvoudig en vragen aan mensen levert verassend afwijkende resultaten op (ongeveer 5km naar het zuiden… ‘de camping? ja dat is 9km naar het noorden!’, etc). Gelukkig heeft mijn route beschrijving een alternatieve camping in een dorpje 10km ten zuiden van Chartres, waar ik dus maar naar toe fiets. Rond 9 uur vind ik deze EINDELIJK en deze blijkt dicht… In elk geval zat ik nu wel weer op de route en via het terugfietsen van de route kom ik als nog bij de camping in Chartres uit… Onmiddelijk besluit ik om de dag erna een rustdag te nemen.
Om 21:45 zet ik mijn tent op, terwijl er voor mij op de camping nog een pizza wordt gemaakt (het restaurant was eigenlijk al dicht).
Naast mij staat een Nederlands echtpaar uit Zaandam, dat ook onderweg is naar Santiago. We raken wat aan de praat, maar de avond duurt nu eigenlijk te kort…

Leave a Reply