Dag 9

Dag 9
1 juni 2012
Chartres

Deze dag is mijn eerste rustdag sinds mijn vertrek uit Nederland. Van de Nederlanders naast me hoor ik over een internet cafeetje en een schoenmaker (waar ze mijn scheurende fietstas kunnen repareren!)
Ik ga naar de kathedraal van Chartres, deze keer wat me rustiger dan de vorige keer… In de kathedraal haal ik een stempeltje op voor mijn pelgrimspas en verbaas me plotseling over het feit dat er heel wat mensen maar wat vreemd rondlopen in het midden van de kerk, waarbij sommigen wat neurieen… Maar ja, toen ging ik op zoek naar het labyrint van de kathedraal en dat was uiteraard hetgeen waar zij op liepen….
Ik moet zeggen dat het lopen van het labyrint een unieke ervaring is!

In de middag arriveert een groep van 13 fietsers op de camping. De meesten van hen zijn Belg, sommige Nederlands en ze zijn allemaal onderweg naar Santiago. We drinken een biertje samen en praten wat. Een van de dertien fietsers kan ik redden van opgave…. Zijn stuur bleef zakken en hij en zijn fietskameraden wisten niet hoe dit te verhelpen. Een imbussleuteltje en het kunnen detecteren van een stelschroef blijkt wonderen te kunnen verrichten!
Naast me staan verder nog een vrouw uit Engeland, die de tocht lopend probeert te voltooiien! Morgen om 14:00 kan ik mijn gerepareerde fietstas ophalen en mijn weg vervolgen…

Leave a Reply