Dag 10

Dag 10
2 juni 2012
Chartres – Chateau Renault 115km

Een harde tegenwind en weer veel heuvels maakten deze dag tot een erg zware fietsdag! Het landschap was welliswaar prachtig, maar door het harde werken was het bijna onmogelijk hier echt oog voor te hebben, behalve bij een enkele pauze.
De plaatsjes waar je hier doorheen rijdt, spreken wel van een ongelooflijk rijke historie… Overal kasteeltjes (uiteraard wel op een heuvel waar de weg langs moet lopen) en mooie grote kerken.
Een ongelooflijke mooie plaats die ik onderweg tegenkwam vond ik Chateaudun, sprookjesachtig! Een prachtig kasteel met een mooie kerk, waar ik per stom toeval de monseigneur tegenkwam. Helaas had hij geen officeel Santiago-stempel, maar kon mijn compostelakaart wel persoonlijk ondertekenen. Dus zonder een stempel, maar met een mooie handtekening erbij, ging de reis verder van Chateaudun naar het volgende kasteeltje: Chateau Renault, dat ondanks de veelbelovende naam mij nogal tegen viel.
De plaatselijke shoarma-boer zorgde voor een prima avond diner, waar mijn (zogenaamde ‘high-tech-‘) fiets veel bekijks bleek te trekken… het zal wel door het dubbele stuur komen?!? De camping was niet veel bijzonders met wat overlast van wat eenvoudige franse bouwvakkers of in elk geval mensen die zich zo gedroegen (veel geschreeuw en muziek tot diep in de nacht). Helaas bleef het droog deze nacht….

2 thoughts on “Dag 10

  1. Ha Dirk, Mooie verhalen hoor. Naast het werken aan IT toestanden en databases is er nog een toekomst als tekstschrijver denk ik! Goed om te lezen dat je vaak een hartelijk ontvangst krijgt van de locals, ik zal mijn mening over de Franse bevolking een beetje bijstellen..bonne chance et à bientôt!

Leave a Reply