Dag 11

Dag 11,
3 juni 2012
Chateau Renault – Poitiers, 135km

Vandaag licht regen weer, grijs en fris en er staat een matige wind.
Als eerste ga ik langs de lokale bakker om een croissantje te halen en een paar andere broodjes, zet daarna een kopje warme thee en maak een eitje als ontbijt. Het is onderhand droog geworden en ik droog snel mijn tent af voordat ik hem inklap. Om half tien vertrek ik uiteindelijk richting Tours, wat op slechts ongeveer 25km afstand ligt.
Na een kleine twee uur nader ik de stadskern. Met een mooie lange hangbrug speciaal voor fietsers en wandelaars rijd je bijna direct richting de kathedraal. Even wat rondkijken in de kerk, een stempeltje halen en even kort een rondje door de stad doen, maar dan snel door naar Poitiers, het einddoel van de dag. Direct na vertrek uit Tours valt er een klein buitje, maar ik heb gelukkig alles net op tijd in de regen-hoezen. Na korte tijd vind ik een bushokje, waar ik de rest van de bui even uit zit en met mijn gasbrandertje een beetje bouillion maak. Na ongeveer een kwartiertje kan ik weer droog doorrijden. Korte tijd later maak ik wel weer een stop, als ik een restaurantje onderweg tegenkom, even ten zuiden van Tours, waar geadverteerd wordt met een ´plat du jour´ voor 10 euro…  Ik ben verkocht! Heerlijk gegeten hier! Vier gangen van goede kwaliteit met een wijntje erbij en kaasplankje en toetje, allemaal voor 10 euro…
Het is na de lunch wel even zwaar opstarten…Het weer begint gelukkig steeds iets meer op te klaren! Om ongeveer zeven uur kom ik aan in Poitiers… Een prachtige stad, waarbij de oude binnenstad op een heuvel is gelegen. Ik heb er helaas wat weinig oog voor, aangezien mijn energie na een lange fietsdag redelijk op is. Na flink zoeken vind ik uiteindelijk de camping even ten zuiden van Poitiers. De camping ziet er mooi uit op een prachtige locatie en vooral ook erg -dicht-. Enig naslag werk in mijn boekje levert als resultaat dat ik ofwel een stuk terug moet, ofwel erg ver door voor een volgende camping. Dus ik besluit deze nacht een pensionnetje te nemen, een paar kilometer verderop. Voor 35 euro kon ik hier terecht… Wat voelt een echt bed (met goed matras) goed aan! Eigen douche en toilet is ook een ongekende luxe weer even! Helaas is er geen eten te krijgen in dit dorpje, dus ren ik nog snel naar de supermarkt om vervolgens naast het hotel met mijn gasbrandertje een klein prutje in elkaar te koken. Samen met wat franse kaas en stokbrood ging dat eigenlijk prima….
Dit was een lange dag, maar ook met een heerlijk lange nacht!

Leave a Reply