Dag 12

Dag 12
4 juni 2012
Poitiers – Saint Jean d´Angély, 128km

Na een heerlijke nacht geslapen te hebben, sta ik redelijk uitgerust weer op. Het ontbijt bij het pension is helaas wel erg licht (wat stokbrood met jam), daar houd ik het geen hele dag op vol… Maar gelukkig is er dan nog de supermarkt om de hoek, waar ik nog wat broodjes en kaas in sla voor onderweg.
Voordat ik weg ga, spreek ik nog een Belgische man die ook onderweg is naar Santiago met zijn dochter…
Rond half tien vertrek ik weer uit het hotel met als doel Saint Jean d´Angely, wat op ongeveer 115km afstand ligt. Het belooft dus weer een flinke tocht te worden.
Het weer is gelukkig aan het verbeteren, al is de wind wel redelijk stevig. Na drie uur fietsen besluit ik ook vandaag weer een plat du jours te nemen. Ook hier is het weer genieten van het eten… Na een uurtje daar te hebben geluncht, is het tijd om weer verder te gaan…
Na even te hebben gefietst zie ik een heel verassend bordje: Taize 3km… Ik besluit een korte omweg te maken, daar moet ik natuurlijk even een fotootje van hebben…
Daarna gaat de tocht weer verder… Er valt me onderhand iets bijzonders op aan de bouwstijl van de boerderijen in de omgeving:
Ze zijn erg groot, in een vierkant gebouwd, waarbij één kant vaak is ingestort of op instorten staat, een deel verwaarloosd is en de rest gewoon in gebruik… En zo zie je erg veel grote boerderijen in dit deel van Frankrijk. Mijn theorie is nu dat het ingestorte huis van de grootouders was, het verwaarloosde huis van de (inmiddels overleden/vertrokken) ouders en de rest is nu ingebruik door de huidige eigenaren. Hun kinderen zullen mogelijk weer plaats nemen op het ingestorte stuk terrein?

Rond 6 uur begint het plotseling weer te regenen… Ik moet nog 20km naar de eerst volgende overnachtingsplaatsen en ondertussen overweeg ik weer een pensionnetje te nemen. Om half acht bereik ik eindelijk de stad om te horen dat het pension vol zit, dus dat wordt nog even verder door rijden naar de camping. Onderweg kom ik een italiaans restaurantje tegen… Het is een van de eerste keren dat ik een pasta kan eten na een dag fietsen… Het smaakt prima! Als ik ben uitgegeten, blijkt de camping gelukkig niet ver meer te zijn. En dat is maar goed ook, want ondertussen komt de regen echt met bakken tegelijk uit de hemel vallen. Op de camping kom ik gelijk wat oude bekenden tegen, de groep van dertien Belgische fietsers zitten hier vanavond ook weer. Nadat ik snel mijn tent in de regen heb opgezet, drink ik met hen even een biertje en praat wat bij over de afgelopen paar dagen. Iemand weet te melden dat het weer iets gaat verbeteren de komende dagen! Eindelijk! We naderen nu namelijk het strand bij Bordeaux, en daar heb je niet veel aan in de regen…

2 thoughts on “Dag 12

 1. Hoi DJ,
  Ik bewonder je hoor!
  Heb je Taizé nog kunnen bezoeken?
  Genieten van de vrijheid, je hoofd leeg laten waaien,(en doorspoelen met regenwater…)
  heerlijk! Toch?
  groetjes!

 2. He Dirk,
  Fiets je inmiddels alweer in 30 graden?
  Je pakketje is trouwens gisteren aangekomen, best snel gegaan dus!
  Succes maar weer (ook vanavond…:-)!)
  Groetjes van ons!

Leave a Reply